Teknoloji

Sanal Veri Odası Sistemleri Nelerdir?

Son yıllarda sıklıkla kullanılmaya başlayan sanal veri odası sistemleri hakkında biraz bilgi verelim. Bilindiği üzere birçok veriyi artık bilgisayarlarda istiyoruz. Bu verilerin fiziki bir ortamda saklanması yerine günümüzde birçok firma sanal veri odalarında tercih ediyor. Veri güvenliğinin sağlandığı gibi aynı zamanda her yerden ulaşabilme farklılıklarının olması insanların bu sistemleri tercih edilmesinin en önemli sistemi. Yönetim platformları çok daha rahat bir şekilde ulaşımlarının sağlanması. Özellikle şirketler için çok daha ideal bir hale getiriyor. Bunun için gerek yurt dışında gerekse yurt içinde birçok firma sizlere hizmet veriyor. Ama donanım, yönetim maliyetleri, enerji ve ön yatırım gibi sistemler düşünüldüğünde daha avantajlı bir şekilde sizlere sunuyor. Hatta günümüzde artık Türkiye’de hizmet veren birçok firma, kullandığı kadar ödeme ile bütçenizi daha etkin bir yönetme şansına sahip olmanızı sağlıyor.

Sanal Veri

Sanal Veri Odası Nasıl Kullanılır?

Sanal veri odası aslında belirli bir şifrelemeye dair sizlere sunuluyor. Burada özellikle dünya çapında tanınan firmalar var. Bu firmalar ağırlıklı olarak Amerika, Kanada, Avusturya gibi ülkeler üzerinden hizmet veriyor. Ama ağırlıklı olarak Amerika üzerinden hizmet veren firmalar daha yoğun bir talebe sahip. Türkiye’de de son yıllarda artan bir hizmet alanı bulunuyor. Birçok avantajı ile ön plana çıkıyor. Yönetim sistemleri çok kolay. Özel bir şifreleme sistemi kuruluyor. Bu şifreleme sistemi sayesinde rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Fiziki bir durumun söz konusu olmadığı için gerekli güvenlik önlemleri tamamen bilgisayar sistemleri üzerinden belirli algoritmalara göre oluyor. Ayrıca yönetim panelleri ile arayüzleri çok güzel bir şekilde hazırlanmış. Bu sayede rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Sanal Veri Odası Avantajları Nelerdir?

Sanal veri odası avantajları aslında çok fazla. Genel anlamda başlıklar altında toplamak gerekirse;

  1. Maliyet
  2. Yönetim kolaylığı
  3. Esneklik.

Maliyet olarak aslında az önce de bahsettiğimiz gibi birçok maliyetlerin önüne geçmiş oluyorsunuz. Esneklik ise burada aslında kapasitenizin azaltılıp arttırılabilir olması. Bilindiği gibi fiziksel bir merkez kurduğunuz zaman belirli maliyetleri gözden çıkartıyorsunuz. Fiziksel sunucular aslında tedarik süreleri hem daha uzun süreçleri alıyor hem de burada kapasitenizi sürekli olarak alçaltma veya yükseltme şansımız olmuyor. Gerekli sanal veri sistemleri kurulurken dakikalar içerisinde bu işlemlerin yapılmasının yanı sıra aynı zamanda yönetim sistemi de çok kolay bir şekilde sunulması sizlerin daha fazla tercih etmenizi sağlamakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir